Belle & Sebastian till Popaganda

belle-och-sebastian

Alldeles för länge har vi bitit oss i tungan för att inte avslöja oss. Det har varit en sann prövning att inte få berätta att Belle & Sebastians första festivalspelning i Sverige kommer att äga rum på Popaganda i augusti.

Vi var många som nästan älskade ihjäl Belle & Sebastians skivor på 90-talet. På ytan kunde musiken verka lågmäld, men bakom den blyga fasaden rymdes de allra mest perfekta popmelodierna och de mest klarsynta berättelserna som gav våra hårt prövade tonårssjälar hopp.
Hopp om att det fanns andra som oss, och hopp om popmusiken.

Sedan 1996 har Belle & Sebastian förgyllt pophimlen med berättelser om mobbade barn, nördighet och sexuella fantasier, inte sällan med politiska undertoner. Deras första skiva ”Tigermilk” släpptes bara på vinyl i 1000 exemplar, men efter stora framgångar med andraskivan ”If you’re feeling sinister” trycktes debuten upp i en andra utgåva och den allt större fanskaran fick tillgång till den.

Sedan dess har Belle & Sebastian släppt ytterligare fem fullängdsskivor, och en mycket imponerande samling ep:s. 2003 släpptes ”Dear catastrophe waitress”, och i samband med det bytte bandet skivbolag och producent. Många blev oroliga för att Belle & Sebastian skulle anpassa sig till den breda publikens smak, men det stod snart klart att Belle & Sebastian aldrig skulle kompromissa med sin musik.
Musiken har fått lite mer driv, snyggare sång och några fler gitarrer och trumpeter. Kanske har den blivit lite vuxnare.

Samtidigt finns Belle & Sebastians själ och hjärta alltid kvar bland skolgårdens misfits. Det spelar ingen roll när din högstadietid utspelade sig. Belle & Sebastian kommer alltid att vara din allra bästa musikaliska snuttefilt, som inte sviker bara för att du råkar bli gammal.

I slutet av 2010 kommer Belle & Sebastians första skiva på över fyra år. Vi är löjligt glada över att de kommer till Eriksdalsbadet för att ge festivalsommarens största och mest efterlängtade popkonsert. Och äntligen är det ingen hemlighet längre. Nu kan vi alla vara glada och längta tillsammans.

DATUM
Popaganda 27-28 Augusti – Stockholm, Eriksdalsbadet

BILJETTER
Köp dina biljetter direkt på www.popaganda.se. Biljetter finns även på Pet Sounds, Record Hunter och Bengans i Stockholm. Åldersgräns 13 år.

Rulla till toppen