Behemoths frontman under åtal i Polen

behemoth

Den som trodde att de kristna kyrkornas häxjakter slutade för flera hundra år sedan får nu tänka om. Det bästsäljande polska dödsmetallbandet Behemoths ledare och frontman Adam ”Nergal” Darski åtalades nyligen i hemlandet för att ha förolämpat romerska katoliker.

Adam Darski har varit under granskning av den katolska kyrkan sedan september 2007 då han kallade den katolska kyrkan för ”den mest mordiska kulten på planeten” under en Behemoth-konsert i Gdynia och passade då även på att riva sönder en bibel på scen. Efter det stämdes han av Ryszard Nowak, borgmästare i en mindre polsk stad och ledare för något som på engelska översatts till ”All-Polish Committee for Defense Against Sects”, som anklagade honom för att sprida satanism. Den gången lades det hela ned då ingen annan än Nowak anklagade Behemoth för att förolämpa deras religiösa tro. Enligt polsk lag måste minst två formella anmälningar inkomma innan ett åtal väcls.

Engelskspråkiga Radio Metal genomförde nyligen en intervju med teologiprofessorn Krzysztof Kowalik vid Gdansks universitet angående det nya åtalet mot Adam Darski vilken du kan läsa här.

Behemoth toppade den officiella polska albumlistan i höstas när de släppte sitt nionde studioalbum ”Evangelion”.

Scroll to Top