Behemoths frontman inlagd på sjukhus

behemoth

Det framgångsrika polska dödsmetallbandet Behemoth har tvingats ställa in alla inbokade konserter, bland annat en omfattande turné i Nordamerika i november och december, efter att frontmannen och låtskrivaren Adam ”Nergal” Darski lagts in på universitetssjukhuset i Gdansk. Han undergår just nu behandling för en ej namngiven sjukdom.

Enligt Jaroslaw Burdek, manager för Darskis flickvän, den polska popstjärnan Doda, har berättat för polsk media att Nergal varit sjuk i flera dagar innan han lades in på sjukhus och det har även skrivits att han lagts in på den hematologiska avdelningen men detta har inte bekräftats från officiellt håll.

Det svenska black metal-bandet Watain från Uppsala, vilka skulle vara förband till Behemoth under turnén i Nordamerika, planerar nu att försöka boka om spelningarna och turnera på egen hand istället.

Behemoths senaste album, ”Evangelion”, släpptes förra sommaren och placerade sig överst på den polska albumlistan och vann dessutom hårdrockskategorin vid årets Fryderyk Awards den 19 april, den polska motsvarigheten till Grammis-galan.

Nergals flickvän Doda, eller Dorota Rabczewska som hon egentligen heter, är en av de mest framgångsrika polska artisterna någonsin. Hon började sin musikaliska karriär som sångerska i rockbandet Virgin men påbörjade därefter en solokarriär i och med albumet ”Diamond Bitch” 2007, ett album som toppade listorna i hemlandet och sålde dubbel platina. I sin ungdom tävlade hon även i friidrott och har ett brons vid de polska mästerskapen bland meriterna. Hon är medlem i Mensa med ett uppmätt IQ på 156.

Dodas video för låten ”Rany” regisserades av svenske Bo Martin.

Doda var tidigare gift med den polske landslagsmålvakten Radosław Majdan. Sedan januari i år är hon förlovad med Adam Darski med vilken hon numera har en del gemensamt. I maj åtalades hon nämligen för att ha förolämpat religionen när hon i en årsgammal tv-intervju berättade att hon trodde mer på dinosaurier än på Bibeln eftersom ”det är svårt att tro på något skrivet av människor som drack för mycket vin och rökte örtcigaretter”. Om hon befinns skyldig kan hon dömas till upp till två års fängelse enligt de polska blasfemi-lagarna.

Scroll to Top