Beatles-Lucy är död

Lucy Vodden, den brittiska kvinna som var inspirationskällan till Beatles-klassikern ”Lucy In The Sky With Diamonds”, har avlidit på St. Thomas Hospital i London där hon vårdats för den kroniska reumatiska sjukdomen lupus i mer än fem års tid. Hon blev 46 år gammal.

Lucy Vodden var i unga år skolkamrat till John Lennons son Julian som en dag i 4-årsåldern kom hem från skolan med en teckning som han visade upp för sin pappa och beskrev som ”Lucy In The Sky With Diamonds”. Vid den tidpunkten samlade John Lennon material för sin del i ”Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, ett av Beatles viktigaste album och som släpptes 1967.

Rockrecensenter och andra självutnämnda tyckare ansåg att låttiteln var en referens till LSD och detta var en allmän uppfattning som spred sig även till Lucys omgivning. Efter det att Julian lämnat skolan efter föräldrarnas skilsmässa förlorade Lucy kontakten med honom men under senare år så återupptogs kontakten och Julian Lennon, numera bosatt i Frankrike, har försökt hjälpa henne hantera sjukdomen på olika sätt och har bland annat skickat henne blommor och textmeddelanden.

Scroll to Top