Bayside skriver på för Hopeless Records

Ska man saga nånting om New York-bandet BAYSIDE så är det här ett band som är trogna sig själv och sin musik. Efter 13 år som band har man både möt framgång som motgång, dock utan att ändra sitt sätt eller sin musik.

Nu har bandet signat med Hopeless Records, skivbolag för bland annat All Time Low & Yellowcard och släpper sitt nya album CULT den 21 februari.

”Någonting vi lärt oss under alla år är att man ska se sitt skivbolag som en partner” säger bandets sångare/gitarrist Anthony Raneri; ”och redan från början kändes det som att vi var helt i synk med Hopeless, både på ett personligt plan och affärsmässigt”.

Nya skivan är producerad av Shep Goodman, som tdigare jobbat med bandet och Aaron Accetta (Four Year Strong, He Is We). Med sitt egna sound intakt låter det ändå som ett stort steg framåt.

Bayside bildades i Queens, NY har har tidigare släppt fem studio album och sålt närmare en halv miljon album. Tidigare låg de på Victory Records.

I vår går bandet en stor USA-turné och i april / maj gör man en Europa-turné tillsammans med Alkaline Trio, tre spelningar i Sverige är bokade.

Bayside består av Anthony Raneri (sång/gitarr), Jack O’Shea (gitarr), Christopher J. Guglielmo (trummor) and Nick Ghanbarian (bas)

Turnédatum:
10 maj – Kulturbolaget, Malmö
11 maj – Pusterviksteatern, Göteborg
13 maj – Debaser Medis, Stockholm

Scroll to Top