Bandit och Warner Music samarbetar i ny tävling

Bandit Unsigned är en demotävling för alla olika typer av rockband där Bandit Rocks lyssnare utser Sveriges bästa demoband.

Årets upplaga blir den fjärde i ordningen. 2007 års vinnare av tävlingen blev Union Square som i början av 2009 släppte sitt debutalbum via skivbolaget Warner Music. 2008 års version av Bandit Unsigned vanns av Stockholmsbandet Cervello vars vinnarlåt ”Stay and Bleed” släpptes via skivbolaget Bonnier Amigo och i höst kommer deras debutalbum. 2009 års vinnare blev I Am So Me som även de släpper sitt debutalbum senare i höst via Bonnier Amigo.

Vinnarna i Bandit Unsigned kan räkna med framgång. Bandet får kliva in i studion och spela in sin vinnarlåt med professionell hjälp och vinner ett artistkontrakt med ett av världens största skivbolag, Warner Music! Det innebär att bandet blir skivbolagskamrater med storheter som Disturbed och Linkin Park för att nämna några få. Dessutom erhåller det vinnande bandet ytterligare en rad av fina priser.

Precis som föregående år så börjar allt med att man anmäler sitt band på Unsigned-sajten. Därefter väljer Bandits jury regionsvis ut vilka tio band som går till omröstning. Röstning sker på webben och de fyra banden som fått flest röster går vidare till ytterligare en omröstning där en regionsvinnare utses. Vinnaren spelar på Bandit Unsigned-finalen i Stockholm i början av december.

Rulla till toppen