BALOJI och NAZARENES till Clandestino Botnik

Det är med stor glädje som vi avslöjar två nya musikakter till vår festivalutflykt till landet, Clandestino Botnik 27-28 juli. Och så lite poesi.

Baloji – kongolseisk hip hop-rumba
Baloji gjorde en bejublad konsert på Clandestino Festival i Göteborg 2011 där han lindade dansgolvet runt sitt finger – nu är han tillbaka fast den här gången i lantligare miljö på Clandestino Botniks scen. Rapparen, dansaren, gentlemannen och häxmästaren Baloji (det sistnämnda är vad namnet betyder på Swahili) skapar en futuristisk afrikansk post-hiphop. Live, tillsammans med fenomenala Orchestre de la Katuba, är Baloji en euforisk upplevelse: högenerisk höftvickardans är att räkna med. | Läs mer

Nazarenes – tvättäkta rootsreggae
Bröderna Mehdane Tewolde och Noah Isaac Tewolde har två av de mest lysande rösterna i den samtida reggaen. Med wailande och uttrycksfulla sångröster hyllar de genrens ungdom. Det senaste albumet med titeln Meditation bjuder på en imponerande sammansmältning av olika ljudvärldar. I Nazarenes röster återförenar sig Västindiens musik med sin ursprungskontinent samtidigt som Eritreas och Etiopiens rika förflutna finner sin röst i dagens roots-rörelse. | Läs mer

Ida Börjel och Andrzej Tichý – litteratursöndag i ladan
Musiken må stå i fokus, men Clandestino Botnik bjuder som vanligt också på poesi i ladan under söndagen i år med Andrzej Tichý och Ida Börjel.

Clandestino Festival äger under 2013 rum fyra gånger – på våren (4 maj), sommaren (7-8 juni), hösten (5 oktober) och vintern (7 december). Därutöver arrangerar vi en rad enskilda konserter samt för femte året i rad festivalutflykten Clandestino Botnik 27-28 juli 2013.

Rulla till toppen