Bad Religion till Storsjöyran i sommar

Amerikanska punklegendarerna Bad Religion har just bekräftat att de kommer till Yran i sommar. Det blir den enda svenska festivalspelningen gruppen gör i sommar. Så sätt en bock i kalendern för fredagen den 26 juli.

Den 22 januari släpper Bad Religion sitt sextonde studioalbum, ”True North” och inför släppet har delar av den europeiska sommarturnén börjat offentliggöras. Framträdandet på Yran blir den enda svenska festivalspelningen.

Bad Religion är ju ett av de allra största punkbanden någonsin och de har lyckats behålla sin trovärdighet genom åren. För mig som gammal punkgitarrist är det som en andra julafton idag, säger Stefan Kauppi på Storsjöyran.

Bad Religion grundades i Los Angeles 1979 i utkanten av tidiga åttiotalets hardcorescen. Gruppen fick ett massivt kommersiellt genombrott ett drygt årtionde senare under den stora grunge- och alternativrockvågen. De har alltid varit ett kontrasternas band. Ultratight, medryckande, smart och melodisk punkrock som blandas med intellektuella texter fyllda av samhällskommentarer och kritik mot organiserad religion och konsumtionssamhället.
Bad Religions logga med det överkryssade korset hör till rockens mest kända och avbildade symboler.

Skulle man göra en lista över punkens allra främsta låtar är ”21st Century (Digital Boy)”, ”Punk Rock Song” och ”Los Angeles Is Burning” är självklara i topp.

Scroll to Top