Backyard Babies firar 20 år med ny turné

Foto: Mikael Eriksson
Foto: Mikael Eriksson

Backyard Babies firar 20 år som band och firar genom ”Them XX Tour”. Den 21 januari drar turnén igång på finsk mark och den 28 januari ser vi den svenska turnépremiären på Tyrol i Stockholm. Efter det följer den gamla hemstaden Nässjö, Oslo och sen bär det av ut i Europa. Biljetterna släpps på måndag den 19 oktober.

Det började i Nässjö 1989. Var, hur och när resan slutar är det ännu ingen som vet. Som ett av Sveriges mest framgångsrika rockband genom tiderna har Backyard Babies en musikalisk historia värd att berättas från början – och till slutet?

Bandet summerar nu sina 20 år tillsammans med en jubileumsturné och bjuder på en resa med låtar från första albumet Diesel & Power – via Total 13, Making Enemies Is Good, Stockholm Syndrome, People Like People Like People Like Us – till senaste Backyard Babies.

Med sex starka studioalbum i ryggen, säckvis med singlar och EP:s, plockar bandet russinen ur kakan och kastar ut dem över 16 spelningar i Europa under januari/februari 2010. Ett Backyard Babies som vi aldrig sett dem tidigare och med en unik show som även överraskar de mest hängivna fansen.

I samband med Them XX Tour släpps dessutom Them XX, eller ”Dom Tjugo” om du föredrar; en exklusiv CD-box/Coffee table-bok med privata bilder och en DVD-dokumentär som skvallrar om Nicke, Peder, Johan och Dregens 20-åriga liv tillsammans. En dokumentation om hur fyra unga killar från småland förverkligar sin dröm och placerar sig på världens rockkarta.

För det är få band som vet hur man lyckas hålla ihop i samma sättning sedan starten. Ännu färre band lyckas år efter år leverera rock av högsta kvalité.

Men Backyard Babies vet hur man gör. Och gör det med besked.

www.backyardbabies.com

Turnéinfo:
21.1 Tampere, Klubi (FI)
22.1 Åbo, Turku Tall Ship (FI)
23.1 Helsingfors, Tavastia (FI)
28.1 Stockholm, Tyrol
29.1 Nässjö, Sporthallen
30.1 Oslo, Rockefeller (NO)

Ytterligare information om de svenska spelningarna samt biljetter hittar du här.

Rulla till toppen