Babylon Bombs trummis kollapsar i Tyskland

babylon-bombs

Det var när Stockholms-bandet Babylon Bombs skulle spela inför en exalterad publik i Tyska Lichtenfels, som något gick fel.

Så här berättar basisten Ricky:

”Vi flög ner på fredag morgon för att spela på våran
Tysklands releasefest i Lichtenfels.
Kvällen var fylld av bra band som Baby Jane och Starrats.
Allt var kanon arrangerat men på soundcheck märkte vi att det inte var något skydd eller räcke bakom trummisen.

Kvällen börjar och dom andra banden värmer upp den 600-700 stora publiken till extas.
Vi smäller igång vårat set med full energi och publiken är helt med på noterna. I slutet av tredjelåten ställer sig Swaint upp bakom trummorna och tar emot publikens jubel. När han sen ska sätta sig ner har stolen halkat snett och han fall handlöst ner 2 meter ner på ryggen. Jag som verkar vara den enda som märker detta springer direkt av och runt bakom scenen. Förväntar mig
en garvande trummis i Spinal Tap manér, istället möts jag av den värsta dödsångesten jag varit med om. Swaint ligger helt stilla och säger att han tror att han kommer att dö. Jag slänger basen och rycker tag i närmsta människa och skriker åt han att ringa ambulans.
Nu har även resten av bandet gått av scen och publiken börjar skrika efter oss. Hela bandet sitter och försöker hålla Swaint i medvetande medans vi väntar på ambulansen.
Publikens rop blir allt högre, börjar närma sig upploppsstämning. Arrangören får gå upp på scen och förklara vad som hänt och dom lugnar sig något.
Ambulansen kommer, ingen kan ett ord engelska. Dom tar med honom till sjukhuset och vi får åka efter. Ingen aning om han kommer överleva eller inte.

Väl framme ska vi försöka ta oss in på sjukhuset och förklara vilka vi är. Gick hyffsat med skoltyska.
Swaint blir röntgad och får alla möjliga droger för att ta bort
smärtan. Vi har befunnit oss på sjukhuset hela helgen och vakat över Swaint.
Vi vet ännu inte hur pass återställd han kommer bli om han ens blir det. Just nu ligger han på en ryggklinik i Tyskland och vi hoppas att han får sjuktransport hem om en vecka.

Självklart kommer den fortsatta turnén och den planerade videoinspelningen att få vänta.”

Scroll to Top