Awa släpper debutsingel

Sällan har det gnistrat så självklart och övertygande om någon som när den då femton år gamla Awa hösten 2012 ställde sig på X Factors scen och fullkomligt slog knock på såväl Globen-publiken som miljontals TV-tittare. Nu ett år senare, 15 november, släppte hon sin första egna singel som bland annat är märkt av amerikanska Luke James.

När Awa sökte till X Factor var hon fortfarande bara 14 år gammal och en av de absolut yngsta deltagarna. Idag är hon 16 år och har framtiden i sikte.

Jag kände att låten var helt rätt stuk som passar min musikstil. Den är skriven av några fantastiskt begåvade människor som det varit jättekul att arbeta med – bland annat Luke James som var förband åt min stora förebild Beyoncé, vilket är sjukt kul!, säger Awa om singeln.

Låten är skriven av tre begåvade låtskrivarna Luke James, Paro och Joakim Olovsson. Luke James är en amerikansk sångare och låtskrivare som skrivit åt världsartister som Britney Spears, Chris Brown och Justin Bieber. Under Beyonces senaste Europaturné valde hon personligen Luke till att följa med som förband. Paro har tidigare jobbat med bland annat Paloma Faith och The Saturdays samtidigt som Joakim Olovsson har jobbat med The Wanted och Loreen. Singeln ”Not Ready To Say Goodbye” är producerad av nämnde Joakim som tillsammans med sin bror Björn jobbar under namnet Tortuga. De producerade bland annat hälften av låtarna på Loreens platinasäljande album.

”Not Ready To Say Goodbye” släpptes i fredags den 15 november 2013 via Sony Music.

Rulla till toppen