Aviciis samarbete med fansen en stor global succé

Av Redaktionen
Jan 17th, 2013
0 Kommentarer
468 Views

En av housemusikens största DJ-stjärnor, den 23-årige svensken Avicii, bjöd förra veckan in sina fans runt om i världen till ett banbrytande musikaliskt experiment. Tillsammans ska de skapa Aviciis nästa hitlåt och redan nu är samarbetet, Avicii x You, en global succé med över 6000 inkomna bidrag från 300 musikskapare från mer än 100 länder.

Jag är förvånad över hur många bidrag som redan har kommit in så tidigt i projektet. Jag fick in över 1500 musikbidrag från över 100 länder inom 24 timmar, och antalet fortsätter öka. Det finns så mycket talang i världen, och det är fantastiskt att få vara med om att föra samman all kreativitet, säger Avicii.

Det sex veckor långa projektet startade den 11 februari och från och med idag kan fans skicka in sitt bidrag till låtkategorin bassline, som sedan följs av kategorierna beat/rhytm, break och effects. Deltagarna kommer också att kunna rösta på de valda finalistbidragen som plockas ut av Avicii. Omröstningen kommer att fortsätta fram tills dess att musik från alla kategorier har valts ut och de slutgiltiga bidragen utgör Aviciis nya hitsingel.

Den färdiga låten kommer att släppas den 26 februari 2013.

Besök Avicii x Youwww.aviciixyou.com.

Kommentering är stängd