Avicii släpper unikt samarbete med sina fans

Den internationella framgångssagan, DJn och producenten Avicii, alias Tim Berling, lanserar idag ”X You”, resultatet av världens största musiksamarbete. Avicii-fans världen över bjöds in för att hjälpa till att skapa hans nästa singel. Projektet pågick under nästan sju veckor och Avicii fick under denna tid in cirka 13 000 bidrag från mer än 4 000 personer från över 140 länder, som inkluderade nationer som Island, Venezuela, Australien och Thailand. Avicii valde varje vecka ut semifinalister och fansen fick rösta fram de ljud och beats som Avicii sedan använde för att skapa den slutgiltiga låten i sin studio i Los Angeles.

Låten finns tillgänglig på www.aviciixyou.com och med start den 27 februari kommer den att spridas via olika digitala plattformar, t.ex. Spotify, iTunes och VEVO. Bortsett från Avicii som varit exekutiv producent, inkluderar låten producentinsatser från Kian Sang, Naxsy DJ-Compositeur, Martin Kupilas och ВAНЯ ХАКСИ.

Det är så coolt att personer kommer att kunna höra det här spåret på radion och veta att de alla har varit med om att skapa det. För fem år sedan skulle det här inte ha varit möjligt men nu har vi fått hela världen att samarbeta. Tack till alla som har deltagit, säger Avicii, dubbelt Grammy-nominerad och utsedd av Forbes Magazine som den tredje mest inflytelserika artisten som ännu inte fyllt 30 år.

Projektet illustrerar den fulla potentialen av ett kollaborativt nätverkssamhälle där nya sätt möjliggör att kreativa arbetsgrupper kan skapas över gränserna, något som tillåts växa fram med anledning av det digitala samhällets ständiga utveckling. Avicii X You är ett samarbete mellan Avicii och Universal Music Sweden, Ericsson (NASDAQ: ERIC) och At Night Management.

Royalties från alla musikkreatörer som bidrar till det slutliga spåret kommer att doneras till välgörenhetsstiftelsen House For Hunger, som grundades 2011 av Avicii och Ash Pournouri med syfte att bekämpa världshungern.

Scroll to Top