Avicii skriver historia på singellistan

Att berätta om listplaceringar och försäljningssiffror när det gäller att beskriva Aviciis otroliga framgångar börjar nästan bli tjatigt, men historien om den unge supertalangen saknar motstycke. Med sin otroliga känsla för hits överträffar Avicii verkligen det mesta och hans popularitet både runt om i världen och på hemmaplan når hela tiden högre och mer oanade höjder. Siffrorna talar sitt tydliga språk.

Den här veckan skriver han återigen historia när han lyckas med den unika bedriften att bli den första svenska artisten någonsin att hålla första, andra och tredje platsen på den svenska singellistan samtidigt. De tre singlarna är:

1. ”Hey Brother”
2. ”Wake Me Up”
3. ”You Make Me”

Det är alltså samtliga tre singlar från Aviciis nysläppta debutalbum ”True” som toppar listan och i och med att tredje singeln ”Hey Brother” går upp till första platsen har alla tre nu legat etta.

Det var bara två dagar sen Avicii slog rekord och blev den artist vars album streamat mest på Spotify i Sverige under sin första vecka – med otroliga 6 miljoner streams – och mycket talar för att den storslagna framgångssagan kommer att fortsätta.

Scroll to Top