Avicii och Nicky Romero etta i England

Avicii och Nicky Romeros singel ”I Could Be The One” har intagit förstaplatsen på den officiella brittiska singellistan och har blivit årets hittills mest sålda EDM-låt. Detta är den första brittiska singelettan för båda dessa internationellt framgångsrika DJs.

Det här känns underbart och samtidigt lite överraskande. Jag hade aldrig kunnat förutse det här och känner mig överväldigad av mottagandet av låten, säger Avicii.

Jag är väldigt exalterad över placeringen eftersom det är min första officiella singeletta. Det känns helt overkligt, berättar Nicky Romero.

Ryktet om ett potentiellt samarbete mellan två av världens hetaste akter inom dansmusiken tog fart på allvar när fansen kunde höra ett smakprov från superduon på Pete Tong’s show ”Essential Selection” i februari 2012. Efter månader av spekulationer offentliggjordes samarbetet ”Nicktim”, där man parar ihop Aviciis talang för hookiga melodier med Nicky Romeros stora energiska sound. Resultatet blev en riktig house-anthem från två av dansmusikens snabbast växande stjärnor, med sång från det svenska popfenomenet Noonie Bao. Låten gick in som etta på Beatport-listan och musikvideon har lyckats få över 30 miljoner visningar innan den nu har nått förstaplaceringen på Englandslistan. Endast sju svenska artister/grupper har lyckats med detta tidigare, då vi bland andra har kunnat hitta ABBA, Ace of Bace och Eric Prydz överst på listan.

Om Avicii
Grammy-nominerade Avicii, född Tim Bergling, har blivit hyllad av Rolling Stone Magazine som en av de DJ’s som leder dagens revolutionsvåg inom den moderna tidens dansmusik. Avicii är mest känd för sina hyllade liveframträdanden och för sin internationella megahit ”Levels”. Låten erövrade musiklistor världen över, har över 50 miljoner visningar på Youtube och blev utsedd som ”Tune of 2011” av David Guetta i DJ Mag. Efter ett intensivt turnéschema och släpp av sommarhiten ”Silhouettes”, ärades svensken en tredjeplats i DJ Mag’s lista över 2012 ”Top 100 DJs”, bara efter knappa tre år som producent. Under 2012 hann Avicii vara huvudakt på Ultra Music Festival, Tomorrowland, Elctric Daisy Carnival och Lollapallooza, och hans första sommarvistelse på Ushuaïa Beach Hotel i Ibiza fick partyön i extas. Avicii är även en av genrens mest eftertraktade kollaboratörer. Hans ”Superlove”-samarbete med Lenny Kravitz och remix av Madonnas ”Girls Gone Wild” är några av förra årets mest hyllade låtar. Avicii har inlett 2013 med ett banbrytande musikaliskt experiment, där han bjuder in sina fans att delta i skapandet av hans nästa hitlåt. Projektet som kallas Avicii x You är redan en global succé med tusentals inkomna bidrag från över 100 länder.

Om Nicky Romero
Nicky Romeros 2012 var ett år präglat av en rad händelser som bara en världs-DJ i hans klass får möjlighet att uppleva. Bortsett från samarbetet med David Guetta och Sia i ”Wild One Two” har Nicky släppt flera andra klubbklassiker som ”Toulouse”, ”Generation 303”, ”Camorra” och icke att förglömma, ”Nicktim”. Varje Romero-singel vittnar om att han är här för att stanna och Nicky har genomfört hyllade spelningar på flera festivaler, som holländska Energy och Electric Zoo i New York. Det var ett fullspäckat 2012 den holländska musikkonstnären lämnar bakom sig, och 2013 kommer inte göra något Romero-fan besviken.

Scroll to Top