Avicii bjuder in till världens största musiksamarbete

Ett världssamarbete tar sin form när Avicii skapar sin nästa singel. När nu en av housemusikens största DJ-stjärnor ska hitta sina medkreatörer väljer han att involvera sina fans. Tillsammans ska de göra världens första hitlåt skapad genom ”crowdsourcing”. Det innebär att Avicii-fans får möjlighet att vara med i skapandeprocessen och skicka in sina bidrag till låten via ljudfiler, som sedan Avicii komponerar ihop till en färdig singel.

Avicii visar återigen att han inte bara är en av världens absoluta Top3 DJ’s, utan att han också är en av världens mest innovativa artister alla kategorier, säger Per Sundin, VD för Universal Music i Sverige.

Med sig bakom det digitala och sociala experimentet har Avicii telekomföretaget Ericsson som bidrar med den plattform som används för musiksamarbetet. Samarbetet kallas Avicii x You och prövar på ett annorlunda sätt att skapa och sprida musik, samtidigt som Avicii kommer nära sina fans på ett helt nytt sätt. På den egna hemsidan kan fansen ladda ner en ackordföljd skapad av Avicii som ligger till grund för låten. Därefter kan de, oavsett musikalisk erfarenhet, skicka in sina ljudfiler och hoppas på att Avicii väljer ut just deras bidrag till den slutgiltiga låten.

Den färdiga singeln kommer att släppas den 26 februari.

Avicii x You lanserades den 9 januari och kan besökas på www.aviciixyou.com.

Scroll to Top