Autisterna släpper nytt album i mars

Tre år efter unisont hyllade debutalbumet ”Sista Scenen” är poporkestern Autisterna tillbaka. Bandet har under tiden delvis omformerats, men viktigast av allt är att de har skrivit elva omistliga popmelodier som saltats med texter om sexuell ambivalens, ålderdom, arbetslöshet, kärlek och drömmar.

Den 10 januari släpptes första singeln ”Rachael Ray”, en popsång om att vara arbetslös, frustrerad – och om att fylla tomrummet med ännu mer av ingenting, personifierat av Rachael Ray, programledare för den förmiddags-tv som bär hennes namn.

En låt om vad som händer med en när man inte har så mycket att fylla dagarna med. Och tyvärr får man väl säga, en av dom mer självbiografiska på skivan, säger Per-Olof Stjärnered, Autisternas sångare och ledare.

”Solen lyser in trots persiennen
Luften är så kvav, dammet yr
Måste ha ett jobb snart blir jag galen
TV mitt på dan dövar mig
Åh, Rachael Ray!
Du gör mitt liv okej!”
”Rachael Ray”
– Autisterna

”Rachael Ray” finns på digitala musikshoppar – exempelvis iTunes – samt i en specialversion som inkluderar albumspåret ”Sov” på Spotify.

”Sov” – som också finns för gratis nedladdning på skandinaviska musikbloggen It’s a Trap! pekar ut en ny riktning för bandet.

Eller som Per-Olof säger:
Om förra skivan var diskbänksrealism, så är den här mer magisk realism. Mer fiktion och mindre självbiografi.

Tillsammans med producenten Mattias Glavå spelades albumet som fått namnet ”Legender” in i Göteborg under hösten – och den 2 mars finns den att köpa på CD, vinyl och digitalt.

Rulla till toppen