Australiensiska The Drones till Sverige i oktober

the-drones

Domedagsklockorna klingar ödsligt i en övergiven kyrka; ekot drar fram över den australiensiska outbacken och dränker sorgsna själar längs vägen. Likt en pastor som delger sin predikan tvingar Gareth Liddiard åhörare att böja sig för hans sotsvarta bekännelser.

Om fattiga ord ska beskriva The Drones så hamnar vi någonstans där; i landet mellan 16 Horsepower och Suicide, mellan Neil Young och US Maple, och mellan träsket och torra land drar de fram likt en karavan av obekväma själar. Liddiards karaktäristiskt feta accent ger ytterligare tryck för politiska undertoner och spruckna kärleksförklaringar. Monotona rytmer och vildsinta, ettriga gitarrer ger rösten en duk att måla på.

Flertalet tidningar och skribenter har öppet delgivit dem sin kärlek och 2006 vann de Australian Music Prize för sitt album (med det milslånga namnet) ”Wait Long by the River and the Bodies of Your Enemies Will Float By”. I höstas släpptes ”Havilah”, deras senaste album, i Australien och nu i år väljer de att turnera världen runt för att låta en skara av förväntansfulla människor ta del utav en akt som saknar motstycke just nu.

Om man mot all vett och sans vill undslippa att bli berörd av The Drones får man nog låsa in sig i en blykammare nere på havets botten och låta en burk med starka sömnpiller ackompanjera skvalpet omkring för när du väl satt din fot i konserthallen är du fast.

DATUM
1 oktober – Stockholm, Debaser Slussen
2 oktober – Malmö, Debaser Malmö

BILJETTER
Se respektive spelställe

HEMSIDOR
thedrones.com.au
www.myspace.com/thedronesthedrones

Rulla till toppen