Australiens Airbourne till Malmö i mars

airbourne

Förra året besökte de Europa som förband på Motörheads stora turné. I vår återvänder Australiens nya heavy metal-hjältar Airbourne till Sverige på egen hand. Den 20 mars kommer de till Malmö för en klubbspelning på Kulturbolaget. Biljetterna släpps imorgon, fredagen den 11 september.

Äntligen ett band som med klass för vidare Australiens heavy metal-tradition efter framför allt gigantiska AC/DC. Bröderna Joel och Ryan O’Keeffe växte upp i en småstad på landsbygden med inte så mycket mer än en stadig skivsamling rockklassiker som sällskap. Något som självklart satte djupa spår.

Fyllda med rockreferenser bildades bandet så klart på den lokala puben och de fyra medlemmarna flyttade snart vidare till Melbourne för att söka lyckan. Hårt arbete resulterade i förbandsspelningar med bland annat Mötley Crüe och Rolling Stones. Därefter dröjde det inte länge innan de rodde hem sitt första stora skivkontrakt. Debutplattan ”Runnin’ Wild” spelades in i USA tillsammans med den legendariske producenten Bob Marlette. En framtida klassiker som bland annat utnämndes till årets debutalbum av brittiska Metal Hammer och vann pris av Marshall Classic Rock Roll of Honour av samma anledning.

Nästa år släppts uppföljaren och i samband med den väntar en hårdlansering över hela världen. En platta som med all säkerhet kommer ta Airbourne till nya höjder.

Hemsidor:
www.myspace.com/airbourne
www.airbournerock.com

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

Rulla till toppen