Attentat firar nytt album med spelning på Pustervik

Äntligen! Attentat spelar på nya Pustervik vid Järntorget lördagen den 9 mars 2013 för att inviga sitt nya album ”Fy fan”. Räkna med ett antal hemliga gäster på scen denna speciella kväll! Det blir första gången punklegendarerna står på en scen i Göteborg sedan hösten 2010 då man fyllde Musikens Hus till sista ståplatsen med hoppande punkare.

Förband blir högoktania rock and roll maskinen Silver Silver (med Thomas Silver ex Hardcore Superstar) som precis har släppt en ny singel. Upplagt för en minnesvärd kväll med andra ord.

Vi har längtat, och intresset är ju på topp. Det har varit ett evigt tjatande om ”skall ni aldrig spela i Göteborg igen” sedan ett par år tillbaka. Vi är hur peppade som helst på att få spela våra nya hits för göteborgspubliken. Men självfallet kan vi heller inte att undvika en och annan punkklassiker som till exempel ”Ge fan i mej” eller ”Unga & Många”, säger sångare Mats Jönsson.

Attentats första studioalbum på mer än 20 år kommer enligt nuvarande planer att släppas i början av februari 2013.
Det blir 12 eller 13 nyskrivna låtar under namnet ”Fy fan”.

Det har varit en fantastisk resa att spela in dessa låtar. Kreativt, lärorikt och roligt. Jag längtar verkligen efter releasen och att få visa upp vad vi faktiskt skapat, säger trummis Paul ”The Beat” Schöning.

Samma helg kommer ”Glöden slocknar aldrig”, filmen om Attentat, att premiärvisas offentligt. Pustervik är platsen att vara på för den nyfikne söndag den 10 mars kl.13.00. Räkna med intervju av filmskaparen Jonas Nyström och Attentat kring filmprojektet, samt att Jönsson, Paddan, Crippa, Kruse och Paul drar en eller två punkpärlor akustiskt i samband med premiärvisningen.
En perfekt helg i Göteborg med punk och Attentat alltså.

Filmteamet är mitt uppe i klippningsarbetet, och jag kan redan nu lova att det blir en intressant film.
Bättre än vad jag någonsin vågat hoppas på. Det är underhållande redan att bara vara i Attentat-familjens närhet
, säger Jonas Nyström.

Filmen är 75 minuter lång och de flesta platserna på Pustervik som erbjuds är ståplatser. Det kommer endast att finnas ett mindre antal onumrerade sittplatser i baren.

Det blir speciellt och häftigt med en stående publik. Det är ju punk, kan folk stå och se fotboll kan de stå och se den här filmen! Vi blandar dokumentärt material med Attentat från 70- och 80-talet med nutida bilder från inspelningsstudio, konserter, intervjuer och andra tillfällen då det händer saker kring killarna, säger Jonas Nyström.

Till sist: konserten på lördagen den 9 mars kommer att filmas och finnas med som bonus på DVD-utgåvan av ”Glöden slocknar aldrig”.

Attentat live på Pustervik 2013

Scroll to Top