At The Gates återförenas igen på Metaltown

at-the-gates

Sveriges genom tiderna viktigaste death metalband, som utgjorde kärnan av vad som blivit det världen över omtalade ”Gothenburg Sound”. Nu meddelar At the Gates att de under 2011 återförenas för några få spelningar, varav en enda är på svensk mark. Då i sin egen hemstad Göteborg, på Metaltown. En sedan länge stor drömbokning för festivalen.

Efter 12 års tystnad uppenbarade sig At the Gates 2008 och gjorde en turné tillsammans, dock utan avsikt att någonsin spela in nytt material. En så efterlängtad comeback att någon knappt hade vågat drömma om den. Tidningarna kallade återkomsten historisk. Bandet som existerade mellan 1990 och 1996 hann på de få åren bli stilbildande och extremt inflytelserikt, och dessutom satte Göteborg på kartan som världens metal-huvudstad.

1995 släpptes bandets fjärde och sista album ”Slaugther of the Soul”. Ett mästerverk som blev deras mest framgångsrika och räknas som en milstolpe och ett av de allra viktigaste någonsin inom death metal. Trots denna triumf splittrades gruppen, vars medlemmar fann nya positioner i välkända band som The Haunted, Cradle of Filth och Disfear.

Nu meddelar At The Gates att de under 2011 än en gång samlas för ett mindre antal spelningar, varav den en enda på svensk mark blir Metaltown i hemstaden Göteborg

Rulla till toppen