As I Lay Dying och Iced Earth till Getaway Rock

Då är det på tiden att fylla på sommarens festival line-up till Getaway Rock. Bland annat så kommer ett av de främsta banden inom metalcore – As I Lay Dying – samt vad som kan vara det tyngsta bandet i världen – Electric Wizard – att spela vid Gasklockorna i sommar.

As I Lay Dying står nu, snart 12 år sedan grundandet, på toppen av sin karriär och är ett av de mest tongivande och rutinerade banden inom metalcore. Sedan det breda genombrottet med 2007 års An Ocean Between Us har bandets värld bytts ut från trånga klubbar mot utsålda jättearenor, och på vägen lyckats behålla både sin konstnärliga integritet och sina hardcore-fans. När vi nu kan presentera detta vansinnesmangel är det med glädje och stolthet, kvalitetssäkrat och framfört av As I Lay Dying kommer ljudet eka ut över Gävle.

När världen störtar i kaos, i detta de sista dagarna av eländiga människosläktet, det finns bara en antidot till detta elände – Electric Wizard. Senaste skivan Black Masses är på samma vis som tidigare alster en hyllning till det analoga, smutsiga soundet, men går vidare mot en mer psykedelisk och vidare ljudbild. Om de tidigare spelade i en lite krypta har de numera flyttat in sina helvetesförstärkare i en stor, darrande katedral, ondare än någonsin.

Till sommarens festival lägger vi även till de amerikanska heavy metal-ikonerna Iced Earth och det franska black metal-projektet Alcest.

Mer info om klara band finns på: www.getawayrock.se/festival/klara-band/

Getaway Rock Festival 2013 äger rum i Gävle den 8-10 augusti.

Sedan tidigare klara artister/band är; In Flames, Deep Purple och Lamb Of God. Fler akter tillkommer. Biljetter säljs genom Eventim.

Rulla till toppen