Arvingarna släpper ny singel

arvingarna

Nu kommer andra singeln ifrån ett av Sverige mest älskade dansband; Arvingarna.
Arvingarna startade som grupp 1989 och firade förra året sitt 20-årsjubiléeum.

De har släppt åtta fullängdsalbum, två julskivor, tre samlingsalbum och fem livealbum, Bandet har även lanserats utomlands, varit med i melodifestivalen fyra gånger och vann 1993 med låten Eloise. Två grammisar och ett tiotal besök på Svensktoppen har man hunnit med under de första 20 åren.

Det är drygt fyra år sedan senaste plattan ”No.8” låg i skivdisarna och i höstas släpptes äntligen det nionde fullängdsalbumet ”UNDERBART”.
Albumet innehåller bland annat två spår från Helena Bergströms nya biofilm ”Så olika” med bland andra Rolf Lassgård och Johan Widerberg.

Arvingarna gör även en cover på Flamingokvintettens ”Hemma hos mig igen” och en cover på Streaplers ” Bara 15 år” som en liten hyllning till dessa båda 50-åringar.
För övrigt är materialet nyskrivet av Arvingarna själva och andra kända låtskrivare som Mikael Erlandsson, Jonas & Gert Lengstrand, Ingela Pling Forsman blandat med The Mamas and the Papas (California dreamin´) och en rockig McFlylåt (I wanna hold you).

“Underbart” är ett album med en tydlig markering att Arvingarna är ett av Sveriges absolut bästa dansband. Man spelar upp till dans cirka 120 gånger om året. Det blir även en hel del rock och schlager och på resan har man hunnit skaffa sig en bred publik i framför allt Sverige, Norge och Finland. Bandet lämnar fortfarande inte en spelning utan att publiken fått höra låten som blivit kult för länge sen, Eloise.

Scroll to Top