Arvikafestivalen i kris

Tidigare i somras så slogs kistan i graven för en av vårt lands viktigaste kulturinstitutioner nämligen Hultsfredsfestivalen och nu ser det illa ut för ännu en anrik festival. I måndags meddelade nämligen föreningen Galaxen, som arrangerar Arvikafestivalen i Värmland varje år sedan 1992, att de ställer in samtliga betalningar. Festivalen har nu gått med förlust två år i följd även om det enligt marknadschefen Emma Finnkvist inte var några större siffror för årets festival.

Arvikafestivalen har profilerat sig som syntharnas egen festival och besöktes i år av ungefär 15 000 personer som bland annat fick se 80-talslegenderna Depeche Mode. Vad som kommer att ske nästa år är ännu oklart men kommunalrådet Claes Pettersson säger att kommunen kommer fortsätta stötta festivalen.

Förra året uppmärksammades Arvikafestivalen inte minst på grund av sin kontroversiella reklamkampanj där de i samarbete med pr-byrån Studio Total uppmanade festivalbesökare att skicka in sina egna filmer där de onanerade framför kameran. Enligt AD Tomas Mazetti på Studio Total blev reklamfilmerna en succé på nätet men flera tv-kanaler vägrade däremot visa dessa.

Blir det en ny festival 2011 så tänker Galaxen köra på temat varannan damernas och sikta på att hälften av festivalens artister ska vara av vardera könet.

Rulla till toppen