Art of the Streets till Way Out West

Av Redaktionen
Jul 5th, 2012
0 Kommentarer
442 Views

Den 9-11 augusti kommer Riksteaterns omtalade gatukonstkonvent Art of the Streets till Göteborg och Way Out West. I samarbete med Luger erbjuder Art of the Streets en 2 x 10 m lång uppvisningsvägg där internationella och lokala konstnärer kommer att måla livegraffiti under festivalens tre dagar. Från utlandet gästar konstnärerna Bates (Köpenhamn), Pose (Chicago) och Ashes57 (London).

Det är tredje året i rad som Riksteatern arrangerar gatukonstkonventet Art of the Streets och i år blir evenemanget större än någonsin. Förutom det inledande graffitikollot i Stockholm, konventhelgen på Kägelbanan i slutet av augusti och den avrundande turnén i september är det nu dessutom klart att Art of the Streets även tar plats på Way Out West i Göteborg den 9-11 augusti.

Det känns naturligt att Art of the Streets tar plats på Sveriges mest innovativa festival. Att det dessutom äger rum i Göteborg, en stad som länge varit färgad av nolltolerans mot graffiti och gatukonst men nu börjat förändras, är också helt i linje med de visioner som finns kring projektet. Vi ser fram emot samarbetet och att få möjligheten att erbjuda Way Out West-publiken riktigt tung graffiti, säger Ceylan Holago, producent på Riksteatern.

Art of the Streets och Way Out West kommer under festivalen att erbjuda en 2 gånger 10 meter lång vägg som nås både från festivalområdet och från utsidan. Där kommer de inbjudna konstnärerna Ashes57, Pose och Bates att livemåla tillsammans med en lokal konstnär varje dag inför publik.

Kommentering är stängd