Árstíðir skriver kontrakt med Adore Music

arstidir

Det Göteborgs-baserade skivbolaget Adore Music har kontrakterat ett av Islands mest lovande band just nu nämligen Árstíðir (”årstider” på isländska) från huvudstaden Reykjavik. Gruppen släppte sitt eponyma debutalbum i hemlandet förra året vilket toppade listorna och i maj kommer det att släppas även i Sverige. I slutet av maj och början av juni görs även tre spelningar i vårt land.

Om Árstíðir
”Árstíðir gör musik av samma stoff som drömmar vävs av” / Linda Iliste, Zero Music

Heta källor, ändlöst ljusa nätter och urkraftsdrivna musiker som Björk och Sigur Rós har gett Island högsta betyg i nordisk exotism. Árstíðir har nu börjat sprida denna ryktbarhet vidare med magiska melodier och en sällan skådad ljudbild som smyger sig under huden.

Árstíðir bildades i Reykjavik 2008 och har på rekordtid blivit ett av Islands mest verksamma band. Musiken framförs på akustiska instrument, och kännetecknas av mästerlig stämsång och vackra arrangemang.

Adore Music säger:
Jag såg personligen Árstíðir på Island 2009 och blev helt tagen utav känslan i musiken. Árstíðir har med sin debutskiva toppat listorna på Island 2009 och släpper i maj 2010 sin debut i Sverige. Det ska bli väldigt kul att jobba med detta band och hjälpa dom att sprida sin musik.

Kommande spelningar
27 maj – Pustervik, Göteborg
29 maj – Gärdet, Stockholm
04 juni – Babel, Malmö

Ytterligare information om Árstíðirs konserter i Sverige hittar du här

Rulla till toppen