Armand Mirpour – Sveriges nya popsuccé?

armand-mirpourSom en virvelvind med ett leende från öra till öra och lockar som vägrar att inordna sig i någon som helst frisyr, kliver Armand Mirpour in på den svenska musikscenen. I en Idol-värld av schabloner och välkammade aspiranter kan Armand göra vem som helst avundsjuk med sin naturliga utstrålning och charm.

Född i Teheran, Iran, kom Armand till Rinkeby i Stockholm som två-åring och har sedan dess vuxit upp till en mångsidig begåvning. Han har extraknäckt både som modell och skådespelare, innan han 2007 via TV-serien Labyrint fick en gitarr i knät. Sedan dess har Armand dedikerat sig själv till musiken.

Artiklar i Dagens Nyheter, Nöjesguiden och Cosmopolitan Magazine har ropat ”Sveriges nya pophopp!” och flera skivbolag tävlade om att få ge ut Armands musik. Nu med förlagskontrakt och en roll som in-house låtskrivareMurlyn (som skrivit och producerat hits till Britney Spears, Madonna och Kylie Minogue) och med skivbolagsjätten Warner Music Sweden i ryggen ligger banan klar.

Han har redan fått stor uppskattning för sina liveframträdanden, som alldeles kokar av energi, och där han gång på gång understryker hur viktig publiken är för honom. Under sommaren kommer man även kunna se Armand live i klubbmiljöer runt omkring i Sverige, mer info kommer av bokaren United Stage.
Även i den digitala världen har Armand Mirpour haft genomslag; mängder av fans har hittat till hans MySpace-sida, där hans låtar har spelats hundratusentals gånger.

Alldeles nyligen gick första singeln Curly Boys Law till radio, där den snabbt plockades upp av Studentradion på rotation och finns nu tillgänglig digitalt from 7 juni. I höst kommer en EP, som sedan banar väg för debutfullängdaren Boy Will Sing For Directions Home i början av 2011.

Rulla till toppen