Argentinsk ska kommer till Stockholm

karamelo-santo

Argentinska Karamelo Santo är en högenergisk fusion av cumbia, ska, rock, funk, reggae och chamamé. Deras latinpunkiga uttryck för tankarna till Manu Chao, som de också har arbetat tätt tillsammans med. Ämnen som politiskt förtryck och maktmissbruk är centrala i Karamelo Santos texter. Nu kommer den albumaktuella gruppen till Sverige och Södra Teatern. Dessutom gästar svenska Ska’n’ska. Festen är fixad!

Åttamannabandet Karamelo Santo bildades 1993 i den medelstora staden Mendoza, i skuggan av Anderna. Ganska snart märkte man att man hade något större än ett lokalt kvartersfestband på gång. Gruppen spelade in och gav ut debutskivan ”La Kulebra” på egen hand. Som unga idealister med Bob Marley, The Clash och Beatles som ledstjärnor var man övertygad om möjligheten att bli något stort utan att kompromissa eller infoga sig i mittfåran.

1997 flyttade Karamelo Santo till den kokande huvudstaden Buenos Aires, ett nödvändigt drag för att nå den stora publiken. Här levde gruppen på att producera andra artister, samtidigt som man arbetade med sin egen i den kombinerade kollektivbostaden och studion. Den slutgiltiga bekräftelsen kom år 2000, när Manu Chao inbjöd det då sedan länge etablerade bandet som förband på hans argentinska turné. Året därefter medverkade han också som gästartist på skivan ”Los Guachos”.

Likt Manu Chao har Karamelo Santo nått stora internationella framgångar och spelat på jättefestivaler som Roskilde. Tidigare i år släppte dom albumet El baile oficial. Den 16:e juni rullar den argentinska partymaskinen in på Kägelbanan och får oss att glömma allt vad finanskris heter i ett lyckligt svettigt rus. Stockholmska ska- och reggaeinstitutionen Ska ’n’ Ska värmer upp scenen och får igång blodcirkulationen.

För mer information:
www.karamelosanto.com
www.ska-n-ska.com

Karamelo Santo (Argentina) support ska’n’ ska, tisdag 16 juni kl. 20:00, på scen ca kl. 21:00, Södra Teaterns Kägelbana

Entré: 170 kr ordinarie, 120 kr studerande och under 26 år. 18 år

Scroll to Top