Arctic Monkeys till Sverige

arctic-monkeys-live-2011

Arctic Monkeys har varit mångas stadiga öronknull sen de tvingade på oss ”I Bet You Look Good On The Dancefloor” för några år sen. Eller påtvingade och påtvingade. Vi var nog allihopa lyckliga receivers om man ska vara helt ärlig. Arctic Monkeys är ingen ensam liten hemlighet som man själv kunde bära på. De sprängde sig fram genom internet och in i allas medvetande, där de sedan slagit läger.

Lite referensfakta för den oinvigde: fyra engelska kids som knarkat järnhårt på både slamrig garage och dödsdisko släpper album som går åt likt smör i en lavaström; ärkeskurkar som Robbie Williams och Sugababes fick se sig omseglade när Arctic Monkeys tog ”Whatever They Say I Am, That’s What I’m Not” in på försäljningslistorna. Även de två efterföljande albumen ”Favourite Worst Nightmare” och ”Humbug” tog sig upp på listornas förstaplatser. Fans hyllar dem. Media hyllar dem än mer. Bandet katapulteras runt jorden för allas underhållning och de gör det med yttersta bravur.

Men nog med historia. Det är sam- och framtiden vi vill beskriva. Det som är viktigt är att Arctic Monkeys till sommaren kommer ut med ett nytt kapitel i deras framgångssaga. ”Suck It And See”, deras fjärde album som släpps den 6 juni, kommer explodera, det vet vi redan. Och turnéerna som följer kommer få oss att tappa luften. Det är den effekten Arctic Monkeys har sin publik.

Det kommer bli en magisk cirkus på Cirkus i Stockholm.

Konsertdatum
05 maj – Stockholm, Cirkus

Mer information om Arctic Monkeys Sverige-spelning

Rulla till toppen