Arctic Monkeys till Hultsfredsfestivalen

Äntligen är det dags för oss att avslöja de första pusselbitarna till Hultsfred 2013, idag välkomnar vi nämligen tre vassa namn inom brittpop och indierock att spela intill Hulingen i sommar.

Brittiska Arctic Monkeys har varit en framgångssaga sedan de fullkomligt körde över oss med I Bet You Look Good On The Dancefloor. Sju år, fyra album och många topplisteplaceringar senare är de fortfarande lika hyllade av både fans och media och har turnérat världen runt flera varv med sin magiska explosivitet som inte lämnar någon konsertbesökare oberörd.

Band of Horses status har vuxit för varje år i Sveriges sen deras briljanta singel The Funeral. Och bandet kan faktisk vara det mest svenska av de nya amerikanska traditionsrockiga banden. Känslan som slår an i deras låtar härstammar visserligen ur den amerikanska historien upptrampad av Americana, Neil Young och finjusterad av Wilco och Fleet Foxes, men någonstans under vägen konverteras Band of Horses till att vara som skapta för den svenska naturens skönhet.

Sist men inte minst välkomnar vi The Flaming Lips psykadeliska ljudlandskap. Bandets konserter är som att följa med Alice på en rundtur i underlandet, en vänlig freakshow där musiken och låtarna visualiseras och formar en ny helhet. I februari 2013 landar The Terror som de följer upp med selektivt utvalda festivaler under sommaren, Hultsfred är självklart en av dom.

Hultsfredsfestivalen har även fått en ny kostym! Ny hemsida lanseras nu på fredag den 30 november.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum mellan 13-15 juni. Hemsida: www.hultsfredsfestivalen.se

Scroll to Top