Arctic Monkeys och Lily Allen till Way Out West

way-out-west

Vi är stolta över att få presentera första artistsläppet för Way Out West 2009. Till exempel Arctic Monkeys som gör sin enda sverigespelning 2009, Timo Räisänen som gör Way Out West till sin enda festival och Rise Against som besöker Sverige för första gången.

Samtliga klara band i nuläget är:
Arctic Monkeys (UK)
Lily Allen (UK)
Band of Horses (US)
Wilco (US)
Bon Iver (US)
Fever Ray (S)
Vivian Girls (US)
Jenny Wilson (S)
Timo Räisänen (S)
Calexico (US)

Klubb:
Chairlift (US)
Jay Reatard (US)
Crookers (IT)
Magnetic Man feat. Skream & Benga (UK)
Erol Alkan (UK)
The Big Pink (UK)
Rise Against (US)
The Bronx (US)
Fler artister tillkommer

Det sades att ni inte skulle uppskatta dissonanta toner i kombination med ett glas ekologiskt vin. Någon viskade tidigt i örat i Slottsskogen, där springer det ju älgar. Andra siade om att vegetarisk sushi, konst och storstad inte hörde ihop med festival. Vi hörde en som skrek: inte fan kan man väl miljödiplomera en festival?! Det var också tydligen för dyrt, för hippt, för blandat med genrer. Vilka kläder ska man ha på sig? Gå på klubb? Man verkade tro att ni inte var mottagliga för sann kärlek.

Det är det enda vi velat ge er. Umgänge, bra mat, en dröm om en vettig framtid, lite konst, lite sköna vyer och en sjujädrans massa grymgrymgrym musik. Om någon en enda gång till säger ett ord om att ni inte diggar eller fattar det som brinner i våra magtrakter… ja då bokar vi en ännu bättre line up, skapar en ännu modernare och internationellare festival eller bara skriver ett brev. Till er, som förhoppningsvis ser fram emot sommaren 2009 och Way Out West lika mycket som vi gör. Mot nya upptåg!

BILJETTINFORMATION
Biljetterna släpps idag!
Köp biljett direkt via www.wayoutwest.se

Festivalpass: 1345kr + 40kr serviceavgift
Gäller till festivalområdet fredag och lördag, samt alla klubbar torsdag till lördag.

Ungdomspass (under 18år): 1045kr + 40kr serviceavgift. Gäller till festivalområdet fredag och lördag. Inga klubbar. För dem som fyller 18 efter 15 augusti.

Observera att det är 13-årsgräns på festivalen. Gäller även småbarn.
www.wayoutwest.se

Scroll to Top