Arch Enemy släpper nytt album i maj

arch-enemy-2010

I en ny intervju med Maximum Rock Mag berättar det framgångsrika Halmstad-bandet Arch Enemys sångerska Angela Gossow en hel del om bandets närmaste planer såväl som sig själv och livet i allmänhet. Gruppen har skrivit tolv låtar till sitt nästa album som kommer att spelas in under december och januari med ett planerat releasedatum i maj nästa år. Efter det följer en rad festivalspelningar samt en turné i USA eller Asien och Australien.

Angela är väldigt engagerad i viktiga globala samhällsfrågor såsom världspolitik och miljöfrågor. Hon fick bland annat frågan om varför hon är vegan:

”Jag äter endast rå veganföda. På sommaren plockar jag massor med bär och blad i skogen och äter dem som de är. Det är en väldigt hälsosam livsstil eftersom jag varken tillagar, kokar och förstör vitaminer och mineraler. Jag är i väldigt bra form, har aldrig varit överviktig utan har alltid varit smal och stark tack vare en extremt hälsosam diet.”

”Jag är emot alla former och våld och dödande. Jag tycker att djur är likvärdiga människor eftersom människan är bara ett djur. Jag förstår inte varför vi har rätt att bestämma att vi ska fängsla, föda upp, massproducera och slakta djur i enorma mängder som inget annat djur gör. Människor får hjärtsjukdomar, hjärtattacker, magcancer osv. tack vare den överkonsumtion av kött som sker… Jag anser att köttindustrin är en avskyvärd, ohälsosam och miljöskadlig verksamhet som jag inte vill stödja på något vis. Jag är väldigt stolt över att alla i Arch Enemy numera är vegetarianer på grund av hälsoskäl eller att de helt enkelt förstår effekterna av köttindustrin.”, säger hon vidare.

Rulla till toppen