Arbetsmiljöverket avskriver MSO

I tisdags eftermiddag besökte representanter från Arbetsmiljöverket Malmö Konserthus och träffade Malmö SymfoniOrkesters styrelseordförande Birgit Hansson, vd Per-Ola Nilsson, orkesterchef Björn Lovén, Symfs regionala skyddsombud Jonas Nyberg samt de båda lokala skyddsombuden Andreas Wetterlund för Unionen och Carl Johan Stjernström för Musikerförbundet.

Arbetsmiljöverket har i sin helhet godkänt den handlingsplan som tillställts dom från MSO och avskrivit ärendet. Handlingsplanen är framtagen i samverkan med personalen och är ett starkt dokument som inte är en hyllvärmare utan ett levande dokument, säger Birgit Hansson. Nyligen tillträdde vd Per-Ola Nilsson har haft kort tid på sig att sätta sig in i ärendet, men anser att personalen lagt ner ett gediget arbete i att ta fram en handlingsplan och att det nu är hans ansvar att genomföra den tillsammans med personalen.

Handlingsplanen är ett gemensamt arbete och nu hoppas vi att alla, från styrelse till medarbetare, hjälps åt att förverkliga den, avslutar Andreas Wetterlund.

Arbetsmiljöverket kommer att följa upp hur arbetet framskrider under våren 2014.

Rulla till toppen