Arash gör ny VM-låt

arash-2010

Arash har alltid varit ett stort fan av sport, så när han fick reda på att Sverige skulle vara värdnation för handbolls-VM 2011 blev han väldigt exalterad. Efter att antal möten blev det bestämt; Arash blev utvald att skriva, producera och spela in den officiella låten för nästa års stora evenemang. Arash tillbringade några intensiva veckor i sin hemstudio på Extensive Music i Malmö.

”Jag har valt att göra en låt fylld med glädje så folk själva kan delta i att uttrycka sina känslor och lätt kunna sjunga med. Jag känner mig verkligen hedrad över att ha fått den här möjligheten att få göra den officiella låten till handbolls – VM och jag hoppas verkligen att alla kommer att njuta utav den.” – Arash

VM-låten ”Glorious” blev officiell idag på ett evenemang på Malmö Arena i Malmö, där Arash var välkommen att visa sina handbollsfärdigheter mot spelare ur det svenska landslaget. Det första live framträdandet med låten ”Glorious” är planerad för öppningsceremonin av handbolls – VM i Göteborg den 13 januari. För att försäkra sig om att ”Glorious” kommer att nå ut till så många som möjligt, kommer låten att spelas under varje match, som också sänds över hela världen och då når en TV publik på ca två miljarder människor mellan den 13 januari-30 januari.

Platinum-säljande sångaren, låtskrivaren och producenten Arash tar sin plats som en av de största popsensationerna från Sverige, även hem för poppionjärerna Abba och Ace of Base.

Arash har blivit ett välkänt namn i många Europeiska länder och den unga popikonen har toppat listorna i Sverige, Österrike, Tyskland, Polen, Serbien, Ungern, Ryssland, Georgien, Ukraina, Tadzjikistan, Israel, Grekland, Bulgarien, Turkiet, Rumänien och Tjeckien, för att nämna några.

Han har sålt guld och platina i ett flertal länder och har visats på MTV, VIVA, MUZ TV, ZTV, etc.
Arash har fått mycket erkännande under sin karriär med utmärkelser som två ”Golden Gramophones” i Ryssland (Rysslands Grammy) och 2006 vann han ”EBBA” (European Border Breaker Awards) priset i Cannes. 2010 vann han också ”Bästa internationella artist” på the Big Apple Awards i New York. Arash hits har naturligtvis spelats och funnits med på tusentals olika radiostationer och säljlistor världen över. 2009 så medverkade han i Eurovision Song Contest med Aysel, med låten ”Always”. Låten slutade på tredje plats.

Arash jobbar just nu på sitt 3:e album ”Confession” och under vintern 2010 så släpps singeln ”Broken Angel”.

Låten ”Glorious” släpps idag på iTunes, Spotify och alla andra digitala plattformar genom Warner Music.

Scroll to Top