Anvil sist ut till Sweden Rock-kryssningen

anvil

Kanadensiska heavy metalpionjärerna Anvil är klara för Sweden Rock-kryssningen 7-8 april. Kryssningens startfält är därmed komplett och ser ut enligt följande:

Doro
Anvil
Electric Boys
Legion of the Damned
Bonfire
Primordial

Mer information finns på www.swedenrockkryssningen.com.

Anvil
Kanadensiska heavy metal-veteranerna Anvil hamnade på var mans läppar efter den kopiöst hyllade dokumentären ”The story of Anvil” 2008, som även visades i SVT i slutet av 2010. I Sverige förde fansen en kampanj för att göra bandets klassiska låt ”Metal on metal” till listetta till julen 2010, vilket lyckades. Låten blev etta på Itunes, och tvåa på Sveriges Radios digilista. Inte dåligt av bandet som Candlemass ledare Leif Edling kallat världens mest underskattade.

Det var i början av 80-talet som Anvil släppte de klassiska albumen ”Metal on metal” och ”Forged in fire”, för att sedan hamna i blåsväder. Thrash metal slog igenom och band som själva influerats av Anvil – Metallica, Slayer och Megadeth – blev headbangarnas nya favoriter. Själva förblev Anvil heavy metal trogna, och nu har deras envishet fått sin belöning. Tack vare en bra film, trogna fans och, som de lär bevisa på Sweden Rock Cruise, en grym show och svintung heavy metal.

Läs mer: www.anvilmetal.com, www.myspace.com/anvilmetal

Scroll to Top