Antony and the Johnsons till Way Out West

antony-and-the-johnsons

Antony and The Johnsons med Göteborgs Symfoniker

Få grupper och artister har lyckats nå så många hjärtan på en och samma gång som Antony and the Johnsons. Med ett enormt följe av vitt skilda karaktärer har mannen, gruppen och myten i det närmsta skapat en rörelse. Antony Hegarty tituleras som frontman för vad pressen kallar rörelsen ”New Weird America”.

Göteborgs Symfoniker har kallats ”en av Europas mest formidabla orkestrar” (The Guardian) och har med sin nye chefdirigent Gustavo Dudamel hänfört publik och kritiker i såväl Göteborg som London och Wien. Gustavo Dudamel är vår tids mest uppburna och omtalade unga dirigent med en fantastisk musikalitet och brinnande passion som inspirerat Göteborgs Symfoniker till nya stordåd. Orkestern samarbetar med världens ledande dirigenter och solister och gör även produktioner med artister som Björn & Benny och Håkan Hellström.
Vi snackar 65 pers på scen som med träblås, brass, stråkar och slagverk backar upp vår käre Antony.

beirut

Beirut
Om inte Göteborg kommer till världen så kommer världen absolut till Way Out West. Vi har bokat Beirut! Vi har bokat Zach Condon och hans band av romantiska bohemer, bokat Beirut, bandet som växte ut ur ett pojkrum och snart rymde all musik du hoppas få höra innan du dör. Lyhörd fransk chanson? Rått romantisk balkanblues? Rådjursögd electronica? Tequilavacker mexikansk corrida? Kom till Beirut, här finns Zach Condon, hans rörliga samling vänner och här finns musik komponerad just för att väcka dig ur din alldeles för långa dvala. Zach Condon har ristat ditt namn och ringat in det med ett hjärta på varenda träd i Slottsskogen.

seun-kuti

Seun Kuti & Fela´s Egypt 80
Seun Kuti är son till afrobeatens fader, den legendariske Fela Kuti. Till skillnad från sin nästan tjugo år äldre halvbror Femi fortsätter Seun stadigt i faderns fotspår, med enbart finkänsliga moderniseringar. Det är långa, jazzfunkiga låtar med politiskt kritiska texter, kompat av faderns gamla band, det 18 man starka Egypt 80 (och Seun har fått pappas orkester att bli tajtare än någonsin) och det blir ett hejdlöst sväng. Ifjol släpptes hans debutskiva ”Many Things”, som måhända inte kan kallas nyskapande, men är en blivande klassiker inom afrobeaten. I Slottsskogen blir det ett galet dansparty med explosiva dansrytmer när det här gänget går upp på scenen.

TIDIGARE KLARA ARTISTER
Arctic Monkeys (UK)
Lily Allen (UK)
Band of Horses (US)
Wilco (US)
Bon Iver (US)
Fever Ray (S)
Vivian Girls (US)
Jenny Wilson (S)
Timo Räisänen (S)
Calexico (US)

Klubb:
Chairlift (US)
Jay Reatard (US)
Crookers (IT)
Magnetic Man feat. Skream & Benga (UK)
Erol Alkan (UK)
The Big Pink (UK)
Rise Against (US) – 13årsgräns
The Bronx (US)
Fler artister tillkommer

BILJETTER
Köp biljetter på www.wayoutwest.se/biljetter eller 0771-651 000.

Festivalpass: 1345kr + 40kr serviceavgift
Gäller till festivalområdet fredag och lördag, samt alla klubbar torsdag till lördag.

Ungdomspass (under 18år): 1045kr + 40kr serviceavgift. Gäller till festivalområdet fredag och lördag. Inga klubbar. För dem som fyller 18 efter 15 augusti.

Observera att det är 13-årsgräns på festivalen. Gäller även småbarn.

Obs!
Klubbartisterna spelar INTE på festivalområdet i Slottsskogen. De spelar på olika ställen i stan. Vi meddelar senare vilka. Festivalpasset gäller som inträde till klubbarna ENDAST i mån av plats. Många av klubbarna kommer att bli fulla, och då kan man inte komma in även om man har festivalpass. Vi kommer inte sälja några separata biljetter till klubbarna. Varken i förköp eller i dörren. Åldersgräns gäller på klubbarna.

www.wayoutwest.se

Scroll to Top