Antonia Vai släpper debutalbum

Antonia Vai är en 24-årig sångerska och låtskrivare från Stockholm. Den 3 september 2012 släpper hon sitt debutalbum ”Lovers and Prophets” som omedelbart följs av album nummer två ”Dirt from when the world was flat ”.

Alltsedan Antonia började spela in och producera sina låtar hemma i sovrummet eller på diverse hotell på resande fot, har dom cirkulerat och spridits över internet. Sakta har en efterlängtan och ett behov efter ett debutalbum växt fram. Nu släpper hon äntligen ”Lovers and Prophets”, en hyllning till förbjuden kärlek, romantiseringar och helgonförklaringar. Det är berättande folksoul där musik och text har lika stor betydelse. Vridna historier möter melodier som aldrig blir förutsägbara.

Antonia Vai är en genreöverskridande och svårplacerad sångerska. Hennes musik är lika hård, ironisk och respektlös som den är drömmande, poetisk och sensuell. Hon har kallats ”bohemisk souldiva” men har också tydliga inslag av folk, balkan, jazz och pop. Musiken svävar lika mycket uppe i molnen som den har rötterna i jorden. Den skiftar mellan vemod och hoppfullhet, mellan dynamiskt explosivt och naket nära. Själv kallar hon sig ”singer-songwriter utan att vara ledsen tjej med gitarr”.

Releasekonsert
3 september 2012 – Scandic Malmen, Medborgarplatsen, Stockholm

Mer information om Antonia Vais releasespelning

1 reaktion på ”Antonia Vai släpper debutalbum”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top