Antennas släpper nytt album

Svenska Antennas släpper sitt tredje album imorgon onsdag den 24 oktober på Novoton Records. Vemodig, glammig indie.

Antennas andra album “Feeling Feline Tonight” låg högt på indietopplistorna i Europa och den dansanta singeln “Lies” toppade storheter som Franz Ferdinand. Efter att den dåvarande sångaren valde att sluta med musiken tog Antennas låtskrivare och motor Johnny Persson även över sången och bandet blev en duo. Man började skriva på nya låtar och är nu klara med det tredje albumet “Neanderthal”.

Den nya inriktningen är lite mer elektronisk än tidigare men Johnny skriver som vanligt gnistrande poppärlor som då och då kryddas med finaste bögdisco som skulle kunna göra självaste Vince Clarke avundsjuk. Den vemodiga glammigheten finns som vanligt i Antennas låtar men nu i en rakare och syntigare produktion signerad av Linus Larsson (som bl.a. jobbat med Rebekka Karijord, Peter, Bjorn & John, Titiyo, Ane Brun, Asha Ali m. fl.).

Första singeln från albumet är “No Forever” och som vanligt med Antennas så har den en grym refräng men även en ganska oväntad saxofon och Nina Kinert på kör. Det är en dansdänga som kommer att snurra på en hel del dansgolv. Även som vanligt så hittar man det finaste hos Antennas i smutsen, som de alltid lyckas få in i sina produktioner. Alltid lite skeva och mörkare än vad svenska popband brukar vara. Jag är inte heller säker på att man kan kalla det för pop. Det är lite för rubbat för att kallas pop och precis vad som gör Antennas unika.

Rulla till toppen