Ansiktet släpper debutalbum

Den svenska r’n’b-duon Ansiktet består av Erik Nordström från Lilla Sällskapet och Herbert Munkhammar från Afasi & Filthy och Maskinen. Efter framgångarna med debutsingeln ”X” och efterföljande ”Äckligt”, som sålt platina sex gånger om, är de i vår aktuella med sitt första album ”#DENNYARNBMANNEN” och lördag 30 mars ställer sig Ansiktet på scen för första gången. Därefter följer en vårturné.

Att två killar med otränade magmuskler kan få ett så varmt mottagande genom att sjunga om förminskande sexuella erfarenheter är ett bevis på vad Ansiktet redan anat – det behövs en ny r’n’b-man.

Kärnan i amerikansk r’n’b är sex-snacket, säger Herbert. Men det är jävligt ofräscha maktstrukturer som hörs i texterna och knappast något man vill översätta till svenska. Det är ideal man varken håller med om eller vill förmedla.

Ansiktets lösning har blivit att behålla tematiken, men att vända på narrativet. Att bryta ned stereotyperna i stället för att glorifiera dem.

Budskapet, med en ödmjukare man och en mer självresonerande kvinna, är både allvarligt och viktigt. Men för att det inte ska kännas för tungt och tråkigt klär vi det i något roligare, säger Erik.

”#DENNYARNBMANNEN” släpps onsdag 13 mars.

Turnéplan Ansiktet våren 2013
30 mars Sälen, Ice
4 april Bygget
5 april Umeå, Umeå Open
27 april Örebro, 48 H
29 april Uppsala, Svandamshallarna
30 april Karlstad, Nöjesfabriken
4 maj Huskvarna, Popadelica
16 maj Stockholm, Gröna Lund

Ansiktet på turné

Scroll to Top