Anrika Cirkus åter i svensk ägo

Det anrika Cirkus på Kungliga Djurgården i Stockholm har åter hamnat svenska händer, som ett resultat av att Live Nation, världens största företag inom liveunderhållning, nu har sålt såväl fastigheten som rörelsen till delar av ledningen för bolaget.

Cirkus slog för första gången upp sina portar den 25 maj 1892 och var då byggt för att kunna husera den tidens kringresande cirkussällskap. Under många år var teatern uthyrd till Sveriges Television för att med tiden bli en välutvecklad arena för konserter, evenemang, kongresser och kanske framför allt musikaler. Björn Ulvaeus och Benny Anderssons har gästspelat med såväl Kristina från Duvemåla, Chess som Mamma Mia och med bara dessa tre succéer genererat mer än 2,3 miljoner besökare. Just nu spelas musikalen ”We will rock you” för fulla hus.

Den grupp av investerare som förvärvar Cirkus utgörs av Palle Gustavsson, VD för Cirkus, samt Staffan Holm, Thomas Johansson och Carl Pernow från Live Nations ledning, som samtliga kommer att behålla sina positioner i bolaget. De får hjälp med finansieringen av Robert Liljeqvist.

Alan Ridgeway är VD för Live Nation Europa och han kommenterar affären ”Försäljningen av Cirkus fullföljer vår strategi av avyttra våra teatrar och ligger i linje med att vi även har sålt vårt innehav i England. Vi hoppas på en fortsatt stor framgång för Cirkus”.

De nya ägarna poängterar att Cirkus även i framtiden kommer att arbeta med ett brett utbud av kultur, underhållning och evenemang. Palle Gustavsson har varit VD för Cirkus sedan 1993 och säger ”Jag är stolt över att få leda det fortsätta arbetet med Cirkus och att nu också finnas med i ägargruppen ger ytterligare stimulans till att ta sig an morgondagens utmaningar”.

Rulla till toppen