Anna von Hausswolff på turné

Det har gått några sparsamma år sedan vi först bevittnade Anna von Hausswolff förgöra publiken som hade packats sig som små förväntansfulla sillar i Annedalskyrkan under Way Out West; 2009 hade hon inte hunnit släppa ifrån sig något officiellt – debutsingeln ”Track of Time” låg i sin linda och albumet ”Singing from The Grave” hade precis spelats in i anrika Music-a-Matic av Henryk Lipp. Men om era huvuden inte har fastnat under ett betongfundament så vet ni att samtiden har talat och Anna von Hausswolffs karriär projiceras från och inte emot stjärnorna.

Vi börjar närma oss slutet av 2013 och Anna von Hausswolff har i över ett år suttit vid pianot på scen med den monumentala ”Ceremony” i ryggen och trollbundit klubb efter klubb. På det internationella planet har snaran dragit sig ett extra varv kring den växande skaran människor som påvisat ett skarpt behov av mörk eskapism. Hyllningarna har bejakande mullrat likt de vemodiga sakrala och profana orgelmattorna som dominerar ljudbilden på ”Ceremony”.

Anna von Hausswolff är en av Sveriges mest intressanta artister just nu och det är få saker som vi ser fram emot mer än när det utannonseras nya livespelningar. Det finns få adjektiv som kan beskriva på ett tillfredsställande sätt hur det känns att få presentera dessa tillfällen. Så vi låter det vara osagt med vetskapen om att ni fyller i dessa.

Konserter
31 oktober – Reykjavik, Iceland Airwaves
1 november – Uppsala, Konsert & Kongress
2 november – Helsingfors, Tavastia
30 november – Göteborg, Pustervik
1 december – Stockholm, Fasching

Scroll to Top