Anna Stadling släpper nytt soloalbum

anna-stadling-2010Anna Stadling är ett bekant ansikte för alla Lars Winnerbäcks fans. Sedan många år är hon en lika given som oumbärlig medlem i hans kompband. 20 oktober släpps hennes efterlängtade andra soloalbum E4 mot norr som följs av en Sverigeturné.

Med sin röst har hon lyft Lars Winnerbäck och Staffan Hellstrand till nya höjder. I Winnerbäcks kompband är hon sedan många år en av grundpelarna. Tillsammans med Idde Schultz har hon spelat in hyllningsskivor till det svenska poparvet som rosats av kritikerna.

Tio år efter solodebuten ”Det Känns” är det äntligen dags för Anna Stadling att träda fram i rampljuset. Det är dags för hennes röst att åter ta den plats den förtjänar.

På nya studioalbumet E4 mot norr står det klart att Anna har ägnat årtiondet sedan förra albumet år att utveckla sitt låtskrivande. Åt att skala av, komma närmare och att försöka hitta in till livets själva essens. Det hörs i hennes röst, stark och klar, men också erfaren. Som en svensk Emmylou Harris.

Skivan har spelats in i den egna studion på Kungsholmen i Stockholm av Pecka Hammarstedt. Pecka har producerat tillsammans med Ola Gustafsson som båda också ingått i bandet tillsammans med Johan Persson, Andreas Nordell och Jerker Odelholm. När det blev dags för mix tog Pecka kontakt med producenten och teknikern Tom Schick i New York som jobbat med artister som Nora Jones, Rufus Wainwright och Ryan Adams.

E4 mot norr släpps 20 oktober.

Turnéplan:
2010-11-06 GÖTEBORG, Stadsteaterns Foajébar
2010-11-13 STOCKHOLM, Bryggarsalen
2010-11-15 LINKÖPING, Sagateatern
2010-11-17 MALMÖ, Babel
2010-11-20 UPPSALA, Katalin

Mer information om Anna Stadlings Sverige-spelningar

Scroll to Top