Anna Book sjunger gospel i Malmö

Onsdagen den 11 november är det gospelkonsert i St Johannes kyrka i Malmö. Anna Book tillsammans med Gabriel Forss och hans stora gospelkör. Dem sjunger allt från klassiska gospelnummer till dem senaste hitsen.

Efter många år med ”Du kan sjunga gospel” i Stockholm har Gabriel Forss i höst startat sitt körarrangemang i Malmö. I tio veckor har 150 personer träffats för att sjunga både traditionella gospellåtar och omgjorda poplåtar. Nu är det dags för avslutningskonsert. Onsdagen den 11 november klockan sju i St Johannes kyrka i Malmö kommer kören och Anna Book, som är inbjuden som gäst, att lyfta taket.

– Anna Book kommer att förvåna publiken, lovar Gabriel Forss som jobbat med Anna under många år. Varje gång vi jobbat tillsammans visar hon förmågan att fånga publiken med sin charm. Utöver det har hon lång erfarenhet och en musikalisk bredd som hon gärna bjuder på.

Gospelkör skapar glädje

Bakom denna idé att starta en stor gospelkör i Malmö står The Studio, Medborgarskolans dans och sångverksamhet. Deras mål är inte bara sång och glädje utan också rörelserna som skapar ett välbefinnande. Detta är bra både för kropp och själ enligt forskning.

– Jag har haft jättekul på körträningarna. Härligt när så många sjunger tillsammans i olika stämmor. Har aldrig gjort något liknande innan. Känns som jag vågar sjunga ut och släppa loss. Nästa termin på Medborgarskolan är redan inboka, säger Ingrid Mindal med ett stort leende när hon lämnar Amiralen en mörk och blåsig onsdag kväll.

Förutom med ”Du kan sjunga gospel” är Gabriel Forss ett välkänt namn inom både soul och gospel. Han leder bland annat gospelkören One Voice. Dessutom har han vunnit Melodifestivalen med gruppen ”Blond”.

Här är biljettförsäljning

Biljetter till konserten säljs både genom Medborgarskolan eller Kulturcentralen, båda i Malmö. Priset är 150 kronor för vuxna och 75 kronor för ungdomar under 16 år.

”Du kan sjunga gospel” kommer tillbaka i vår. Medborgarskolan i Malmö är arrangör och har alla detaljer.
Konsertdag Onsdag den 11 november

Plats: St Johannes kyrka, Kapellgatan i Malmö
Tid: Klockan 19:00
Biljetter: Medborgarskolan (huvudarrangör) Tel 075-241 68 50 eller www.medborgarskolan.se/malmo

Kulturcentralen – www.kulturcentralen.nu

Pris vuxna: 150 kronor
Pris ungdom: 75 kronor (upp till 16 år)

Scroll to Top