Anette Olzon släpper solodebut

Det är med stor glädje earMUSIC välkomnar ännu en artist i sitt stall: svenska Anette Olzon.

Anette har sedan 2007 varit sångerska och frontkvinna i det enormt framgångsrika bandet Nightwish, det finska symfoniska metallbandet som slog alla med häpnad med sin unika mix av metal, klassiskt och operabaserad sångstil (då med originalsångerskan Tarja Turunen). Anette Olzon slutade i Nightwish i slutet av 2012 efter fem år.

”Shine” har producerats av bland andra Stefan Örn, som skrev och producerade låten som vann hela den Europeiska Melodifestivalen 2011, nämligen Azerbajdzjans ”Running Scared”, av Johan Glössner och också av Anette Olzon själv.

Albumet släpps 26 februari 2014 av earMUSIC/Playground.

Anette kommenterar:
”Jag är så glad över att äntligen släppa min soloskiva, jag har jobbat med den ett bra tag nu… Det är ett mycket personligt album som inkluderar låtar jag började skriva på redan 2009 men även helt nya spår. Det övergripande budskapet är att trots att livet ibland kan vara mörkt och fyllt av svårigheter och sorg, så kan du ändå alltid välja att se en gnutta ljus i mörkret, som kan göra dig starkare, full av liv – och få dig att STRÅLA (”Shine”)… trots allt”

Rulla till toppen