Ane Brun uppträder med GöteborgsOperans Danskompani

Ane Brun och GöteborgsOperans Danskompani, Orkester och gästmusiker kommer att uppträda live tillsammans på scenen. 12 songs är ett visuellt scenkonstverk som koreografen Kenneth Kvarnström skapat baserat på Ane Bruns musik. Publiken kommer att få uppleva sex av tolv föreställningar där Sharon Eyals hyllade SAABA också framförs. Den 4 februari har verket världspremiär.

Anne Brun och Göteborgoperans danskompani + orkester.
Ane Brun

Kenneth Kvarnström erfaren koreograf

Finländaren Kenneth Kvarnström är en mycket välmeriterad koreograf och tidigare danschef vid Dansens Hus och Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Med 12 songs ger han publiken möjlighet att uppleva Ane Bruns musik på ett nytt sätt genom att samarbeta nära med artisten själv. GöteborgsOperans Danskompani och Orkester samt gästande musiker som Martin Hederos, Josefin Runsteen och Per Eklund. Verket kombinerar allvar och tokigheter, danskaskader och poesi, allmänmänsklig längtan och nyfiken glädje. Kvarnström ansvarar också för scenografin.

Uppskattad artist

Ane Brun är en mycket uppskattad artist i Norden och världen. Hon har tidigare gjort hyllade scenframträdanden med symfoniorkestrar och Radiokören, uppträtt på utsålda arenor och i Nobelprissammanhang. Med 12 songs tar hon nu steget in i en ny värld.

Ane Brun säger att valet av låtar i 12 songs baseras på musikalisk dynamik och en blandning mellan det energiska och det lågmälda. Texterna handlar om sorg, kraft, mörker och ljus – det är livet på något sätt. Ane Brun koreograferas också lite. Hon hade en önskan om att få vara med i det här projektet eftersom hon tidigare ägnade sig åt rytmisk gymnastik och dansade mycket. Dans är en konstform som ligger henne väldigt nära och när det fungerar är det mycket starkt.

På podiet står Hans Ek

Dirigentpulten styr arrangören Hans Ek, som tidigare samarbetat med Ane Brun och GöteborgsOperans Orkester. Danskompani och gästmusiker kommer att ge en unik upplevelse för publiken med ”12 songs”. Verket kombinerar musik, dans och text på ett kraftfullt sätt och ger en ny dimension till Ane Bruns musik. Förutom ”12 songs”, kommer koreografen Sharon Eyals hyllade verk ”SAABA” också att framföras vid sex av tolv föreställningar. Detta är en möjlighet för publiken att uppleva en kreativ och visuellt fantastisk föreställning med Ane Brun och GöteborgsOperans talangfulla dansare och musiker. Föreställningen har världspremiär den 4 februari och bör inte missas.

En unik upplevelse

12 songs är en unik upplevelse som inte får missas. Med Ane Brun live på scen, Kenneth Kvarnströms visuella scenkonst och GöteborgsOperans Danskompani och Orkester är det en föreställning som kommer att beröra och fånga publikens uppmärksamhet. Världspremiären äger rum den 4 februari och det är en chans att uppleva Ane Brun på ett helt nytt sätt. Så boka nu dina biljetter för att inte missa detta unika evenemang.

Mer information12 songs + – Säsong 2022/2023 – Föreställningar – GöteborgsOperan – SE

Världspremiär 12 songs och nypremiär SAABA lördag 4 februari kl 18:00. Stora scenen. 12 föreställningar mellan 4–25 februari 2023. 

Pressbilder kommer att finnas här i början av premiärveckan (vecka 5): Aktuella pressbilder – Press – GöteborgsOperan – SE

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen