Ane Brun släpper nytt album

ane-brun

Tredje oktober 2008, inför ett slutsålt Stockholms Konserthus avslutar Ane Brun och hennes band den fyra månader långa ”Changing of the Seasons Tour” med en helt enastående konsert.

Det hela förevigas av regissören Magnus Renfors som tidigare gjort flera av Ane Bruns musikvideos som till exempel ”The Treehouse Song”, ”The Puzzle”, ”Don’t Leave” med flera.

Nu kan alla ta del av upplevelsen genom ”Ane Brun – Live at Stockholm Concert Hall”, en live-dubbelskiva bestående av en cd och en dvd vilken kommer att släppas den 16 september genom Balloon Ranger Recordings.

”Jag lyxade till det på Konserthuset och bjöd in flera speciellt utvalda gästmusiker och artister.
Sivert Höyem från Madrugada kom och sjöng låten ”Lift Me” tillsammans med mig i en mycket avskalad version.
Den fantastiska gitarristen Staffan Johansson som medverkar på flera av mina skivor spelade hjärtskärande vackert på bl a ”Sleeping by the Fyris River”.

En stor kör bestående av vackra röster tillhörande First Aid Kit, Anna Ternheim, Lisa Ekdahl, Tobias Fröberg, Elin Ruth Sigvardsson, Rebekka Karijord, Jimi Harlevi, Mattias Blomdahl, Anja ”Montys Loco” Bigrell och Liv ”Don’t Be a Stranger” Widell lyfte flera låtar till oanade höjder.

Johan Persson (dragspel och keyboards) och Ulf Strömqvist (timpanis, marimba m.m.) kompletterade mitt redan fantastiska band bestående av Martin Hederos (piano), Erik Nilsson (trummor), Linnea Olson (cello), Nina Kinert (kör), Per Björling (bas) och Anna Rodell (fiol).”

ane-brun-live-at-stockholm-concert-hall

Själv hade jag som musiker på scen en fullkomlig konsertupplevelse! Det är inte alls givet att man är själsligt närvarande när man skall göra en spelning framför så många. Och med gästartister och flera låtar än normalt var det mycket att tänka på. Men just den kvällen kände jag att jag var där, hela jag.) Jag såg publiken och mina musiker, jag lyssnade på dem och på oss. Jag tog in det vackra rummet och alla där inne och njöt av en afton jag aldrig kommer glömma.”
-AneBrun

I samband med releasen ger sig Ane Brun ut på en 24 spelningar lång skandinavienturné med start i Malmö den 25 september.

Ane Brun Sverigeturné höst 2009:
25 Sep Babel, Malmö
26 Sep Jönköpings Teater
2 Okt Konserthuset, Örebro
3 Okt Crusellhallen, Linköping
4 Okt Lorensbergsteatern, Göteborg
28 Okt Cirkus, Stockholm

Rulla till toppen