Andres Lokko börjar skriva krönikor för WiMP

andres-lokkoAndres Lokko, kulturskribent på bland annat Svenska Dagbladet, skriver månadskrönikor på musikstreamingtjänsten WiMP med start i juni. I första krönikan skriver Andres om David Toop – känd från engelska musik- och modetidningen The Face.

Den första musikkrönikan publiceras på WiMP:s blogg och som en spellista i musikstreamingtjänsten onsdag den 13 juni. I den skriver Lokko om hur David Toop under mitten och slutet av 1980-talet ivrigt guidade sina läsare till den bästa musiken, något som även WiMP syftar till att göra 25 år senare. Redskins, The Isley Brothers och Dexy’s Midnight Runners – alla dessa avhandlas i Andres Lokkos första krönika.

Fredrik Zmuda, redaktionschef WiMP Sverige:
Andres är den absolut mest betydelsefulla musikjournalisten i Sverige och har fått människor att upptäcka bra musik så länge som jag kan minnas. Att han har valt att jobba med oss på WiMP är inte bara extremt roligt utan även en riktigt bra present till alla våra användare som får tillfället att upptäcka ännu mer musik ur WiMP redaktionella urval. Hurra!

Andres Lokko om samarbetet med WiMP:
Det intressantaste med detta är hur man som skrivande musikmissionär automatiskt börjar tänka väldigt annorlunda när man skriver mitt i den digitala musiken istället för en bra bit bort från den i en papperstidning. Därför ska det här bli hur roligt som helst.

Rulla till toppen