Andreas Weise släpper debutalbum

Andreas med ett av Sveriges mesta efternamn, har under höst och vår bott i studion för att spela in sitt och ingen annans debutalbum.

Tillsammans med producenten Figge Boström har jag skapat den platta som är mitt fullständiga mål. Inga omvägar eller genvägar.

Med sin albumdebut, med åtta nyskrivna låtar och fyra covers, bär Andreas vidare den tradition han dyrkat hela sitt liv. Han gör det med hjälp av Sveriges absoluta toppmusiker. Jesper Nordenström, som bland andra turnerat med Laleh, är stommen klaviaturmässigt och trumslagaren Anders Hedlund har turnerat med Robyn. Andreas Öberg är en av världens skickligaste gitarrister inom blues, soul och jazz. Producenten Figge Boström, som Andreas beskriver som geniet i produktionen, är till stor del hjärnan bakom albumet.

Folk har alltid tyckt att jag har varit en gammal gubbe, säger Andreas Weise när han berättar om sina musikaliska husgudar.
Hur han smög ut till bilen om nätterna som tioåring för att lyssna på Frank Sinatra, Mel Tormé och BB King och hur han envisades med att köra evergreenslåtar på lunchkonserterna i Gångsätra gymnasium på Lidingö där han växte upp.

Jag har verkligen försökt att lyssna på annan musik. Men om du ber mig nämna tre hits som spelas på radio idag har jag ingen aning.

24 augusti släpps debutalbumet ”Andreas Weise” men redan imorgon, 17 juli, intar Andreas Allsång på Skansen med Sam Cooke’s ”Another Saturday Night”.

Trevlig fortsatt sommar!

Rulla till toppen