Andreas Tilliander släpper nytt album och turnerar

andreas-tillianderDen svenska elektroniska musikens kung är tillbaka på tronen! Fem år efter succén med det kritikerrosade och grammisvinnande albumet World Industries släpper Andreas Tilliander nya albumet Show på Adrian Recordings, följt av en turné av dansant och poppig elektronisk musik. Idag spelar han i Köpenhamn. Den svenska turnépremiären ser vi på Kafé De Luxe i Växjö den 20 maj. Biljetter släpps lokalt.

Andreas har definitivt inte för vana att ligga på latsidan. Under de fem år som har gått sedan World Industries har han startat eget skivbolag (Repeatle) där han släppt tre tolvor med djup dubtechno. Han har även skeppat ut vackert knastrande ambient och mullrande drones/noisemusik under sitt alias Mokira, samt techhouse med bandet Bulgur Brothers tillsammans med Mikael Stavöstrand och Johan Skugge. Till detta kan vi även addera programledarskap i radioprogrammet Ström i P2 samt turnerande med Johan T Karlssons electropopprojekt, mer bekant som Familjen.

På det nya albumet Show, som beskrivs som dansant medlodiskt, medryckande, tungt och mjukt på samma gång, medverkar även sångaren och gitarristen David Fransson från punkrockbandet Division of Laura Lee på tre av spåren. Vi hör honom sjunga på bland annat den självklara hitlåten Caught In A Riot som förutspås rotera friskt i radio och på alla dansgolv runt om i världen 2009. Även Jocke Berg från Kent bidrar på Show genom att göra en sällsynt sånginsats hos en annan artist än egna bandet. Med det mörkare, krispigare dock melodiösa samt klart dubinspirerade soundet på Show tar Andreas Tilliander svenskt elektronisk musik till nya höjder!

I vår skickar vi ut electrons finest på svenska vägar. Det blir Andreas, några synthar, några vänner och dans, dans, dans!

Lyssna på singeln ”Caught in a Riot” på Spotify här.

Turnéinfo:
3.4 Köpenhamn, 2nd Society Festival (DK)
20.5 Växjö, Kafé De luxe
23.5 Stockholm, Debaser Medis
29.5 Göteborg, Vasagatan 43
5.6 Eskilstuna, Eskilstuna 350 år
3.7 Arvika, Arvikafestivalen

Fler datum tillkommer, se LiveNation.se

Biljettinfo:
Biljetterna släpps lokalt. Kontakta respektive spelställe för information samt se LiveNation.se.

Scroll to Top