Andreas Lundstedt framför Regnbågssången

stockholm-pride-2009-regnbage

Andreas Lundstedt framförde på festivallördagen Regnbågssången för att uppmärksamma HIV- positivas situation i Sverige och i världen. Talar gjorde UNICEF Sveriges biträdande generalsekreterare Anna Ryott tillsammans med Andreas Lundstedt.

– Det är en stor ära och det känns fantastiskt att både få sjunga sången och också tala kring denna fråga på årets Stockholm Pride, säger Andreas Lundstedt.

Regnbågsblocket startade 2000 och har traditionsenligt två talare, följt av en tyst minut där det hela sedan avslutas med Regnbågssången. I år arrangerar Stockholm Pride manifestationen tillsammans med organisationerna UNICEF och HIV- Sverige.

Barn och unga är fortfarande bortglömda i debatten kring HIV/aids och de får inte den hjälp de har rätt till, säger Anna Ryott, UNICEF Sveriges biträdande generalsekreterare.

Klassiska ”Over the rainbow” fick en svensk tolkning då Calle Norlén på uppdrag av Stockholm Pride översatte låten och ett nytt sammanhang skapades för musikstycket.

Tidigare regnbågssångare är bland andra Eva Dahlgren, Ola Salo och Jan Malmsjö.

Årets tema [Hetero] fokuserar på hur heteronormen praktiskt inverkar på homosexuella, bisexuella och transpersoners vardag, vilka konsekvenser den för med sig och hur den påverkar samhället i stort.

1 reaktion på ”Andreas Lundstedt framför Regnbågssången”

  1. ”Barn och unga är fortfarande bortglömda i debatten kring HIV/aids och de får inte den hjälp de har rätt till.”

    Det får dom visst.
    Problemet är att så många struntar i kondom
    och tar medvetna risker som får konsekvenser.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen